Συσκευασια Vacuum

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ  VACUUM

 

Τα μηχανήματα συσκευασίας VACUUM είναι  μία σειρά ειδικών συσκευών συσκευασίας που έχουν  μεγάλη εφαρμογή στην διατήρηση των τροφών για αρκετό διάστημα. Η μηχανή vacuum  έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τον αέρα από την σακούλα ή το σκεύος που έχουμε βάλει το τρόφιμο ώστε να ελαχιστοποιεί  την αλλοίωσή του και την διατήρησή του για περισσότερο χρόνο. Τα μηχανήματα vacuum  είναι  σε  διαφορετικούς τύπους για διαφορετικά είδη τροφίμων. Τα μηχανήματα Vacuum  διακρίνονται σε επιτραπέζιες και επιδαπέδιες. Τώρα υπάρχουν και μηχανήματα συσκευασίας vacuum  για οικιακή χρήση  και η αγορά τέτοιων συσκευών vacuum  έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Τα  οικιακά μηχανήματα συσκευασίας vacuum είναι εύχρηστα και  ασφαλή ιδανικά για την συντήρηση  τυριών –κρεάτων αλλαντικών σαλτσών ,μαγειρεμένων φαγητών, και όλων των τροφίμων. Είναι οικονομικά και  δεν καταλαμβάνουν χώρο στην κουζίνα.

Τα μηχανήματα συσκευασίας vacuum για το σπίτι θα τα βρείτε σε πολλά μοντέλα, θα πρέπει να επιλέξετε εκείνα που έχουν τις σωστές προδιαγραφές και που παρέχουν service και ανταλλακτικά. Τα επαγγελματικά μηχανήματα συσκευασίας vacuum είναι ιδανικά για κουζίνες ξενοδοχείων εστιατορίων catering και βιοτεχνίες επεξεργασίας τροφίμων. Προσφέρουν μεγάλη οικονομία στις κουζίνες των ξενοδοχείων και μεγάλη ασφάλεια συντήρησης των επεξεργασμένων τροφίμων που πρόκειται να διατεθούν για κατανάλωση.

Τώρα πια δεν νοείται επαγγελματική κουζίνα χωρίς μηχάνημα συσκευασίας vacuum.

Τα επαγγελματικά μηχανήματα συσκευασίας vacuum έχουν και τον έξτρα μηχανισμό έγχυσης  τροποποιημένων ειδικών αερίων που προσθέτουν επί πλέον χρόνο συντήρησης των τροφίμων.

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέχει ο αγοραστής των μηχανημάτων vacuum  να είναι η ανοξείδωτη κατασκευή  ο θάλαμος vacuum ,το καπάκι ,η μπάρα συγκόλλησης της σακούλας, ο μηχανισμός έγχυσης για τροποποιημένα αέρια και το σπουδαιότερο όλων ή αντλία vacuum να είναι buse. H καλή αντλία vacuum παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργίας των μηχανημάτων vacuum όσον αφορά τον χρόνο δημιουργίας vacuum(κενού) και την ποιότητα vacuum στο τρόφιμο που πρέπει να είναι 100/100 vacuum (κενό).

Tα τελευταία χρόνια ειδικά μηχανήματα συσκευασίας vacuum χρησιμοποιούντα για το μαγείρεμα τροφίμων σε χαμηλή θερμοκρασία διατηρώντας όλα τα διατροφικά θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες.

Ο τρόπος μαγειρέματος ονομάζεται μαγείρεμα σε vacuum – η- sous vide.

Τα μηχανήματα συσκευασίας vacuum είναι χρήσιμα και  συντελούν στην οικονομία των βιοτεχνιών επεξεργασίας τροφίμων και στις επαγγελματικές  κουζίνες. Να επιλέγετε μηχανήματα vacuum  καλής ποιότητος αναγνωρισμένα με πιστοποίηση με service και ανταλλακτικά.